HTML

Leírás

"Aki tudja csinálja. Aki nem tudja csinálni, az tanítja, és aki tanítani sem tud, abból lesz a tornatanár." (Woody Allen)

Utolsó kommentek

  • debreceni.blog: Debrecen első embere: „a Fidesznek vagy van jelöltje, vagy nincs, vagy egy, vagy több” www.vagy.hu//tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt (2012.04.05. 09:11) A legjobb megoldás az elterelés
  • kzoltana: Előkészítettem a törülközőt. :) Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így ... (2012.03.31. 16:43) Paul von Schmitt monnyonle!
  • Utolsó 20

Címkék

ántré (1) belépő (1) dk (1) erzsébet (1) francia (1) hindenburg (1) journal (1) kormány (5) lmp (1) miniszterelnök (3) mszp (1) orbán (4) paul (1) politika (5) schmitt (2) street (1) utalvány (1) viktor (2) wall (1) Címkefelhő

2012.03.23. 15:05 pottyosgulu

A népszerűség átka

 "Orbán Janus-arcú viselkedése, amellyel Brüsszelben mosolyog, Budapesten pedig vicsorog, egy pragmatikus politikusra utalnak. A Machiavelli elvei alapján kormányzó miniszterelnök egyetlen terve az, hogy minél tovább őrizze meg hatalmát." - írja a Wall Street Journal egyik szerzője.

Nem hiszem, hogy az effajta népszerűségnek örülnünk kellene. Számomra teljesen érthetetlen, hogy egy olyan csapattal, amely Orbán mögött áll, hogyan lehetnek ilyen ésszerűtlen megnyilvánulásai a miniszterelnöknek. Roppant nehéz helyzetben van az ország- nem feltétlenül azért, mert közben a Fidesz került hatalomra-, alázattal kellene azok felé fordulni, akiktől kölcsön szeretnénk kérni. Elképzeltem, milyen lenne, amikor egy barátomtól kölcsön szeretnék kérni. Előtte elküldöm a büdös anyjába, lezsidózom, majd a következő mondatomban már 50ezret kérek tőle, legkésőbb fizetésig, esküszöm, megadom.

"Az igazi magyar tragédia azonban az, hogy a gazdasági nehézségek a sovinizmus irányába terelték a politikát – véli a szerző, aki példaként a miniszterelnök március 15-i beszédét hozza fel, amelyben Orbán Viktor kijelentette: az ország nem lesz gyarmat."

A szerző megemlíti még a kohéziós források befagyasztását is cikkében, mellyel a romokban heverő, konkrétan nem létező magyar gazdaság utolsó írmagjait is kipusztíttatja az EU a kormánnyal. A "nem leszünk gyarmat" - "IMF hitel nélkül egy-két évig működőképes ország" (Lásd: OV interjú) - "kohéziós források stoppolása" háromszögből nincsen kiút. Az, hogy Orbán hogyan mászik ki ebből talán mindenki számára világos blődségből.. na az lesz csak az igazán komoly kommunikációs bravúr. Bár még van egy jó pár százezer ember, aki azt is beveszi.


Egy biztos: Én kíváncsian várom a fejleményeket. Nyáron visszatérünk a témára, az biztos.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika orbán kormány street viktor miniszterelnök journal wall


A bejegyzés trackback címe:

https://pottyosgulu.blog.hu/api/trackback/id/tr494352113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:40

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása