HTML

Leírás

"Aki tudja csinálja. Aki nem tudja csinálni, az tanítja, és aki tanítani sem tud, abból lesz a tornatanár." (Woody Allen)

Utolsó kommentek

  • debreceni.blog: Debrecen első embere: „a Fidesznek vagy van jelöltje, vagy nincs, vagy egy, vagy több” www.vagy.hu//tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt (2012.04.05. 09:11) A legjobb megoldás az elterelés
  • kzoltana: Előkészítettem a törülközőt. :) Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így ... (2012.03.31. 16:43) Paul von Schmitt monnyonle!
  • Utolsó 20

Címkék

ántré (1) belépő (1) dk (1) erzsébet (1) francia (1) hindenburg (1) journal (1) kormány (5) lmp (1) miniszterelnök (3) mszp (1) orbán (4) paul (1) politika (5) schmitt (2) street (1) utalvány (1) viktor (2) wall (1) Címkefelhő

2012.04.07. 17:02 pottyosgulu

Minden gallnak maga felé hajlik a keze?

kakas.jpgBouygues, Cora, Auchan, Alstom, Suez Environnement. Csak néhány olyan francia cég, amely igen jól járt azzal, hogy magyar földre lépett. Több milliárd forintot kasszírozott be az állam zsebéből. Ezzel eddig nem volt semmi baj. Piacgazdaság van, vagy mi a fene. Igen ám, de most beleköptünk a franciák levesébe. Mármint szerintük.

Bár én egyáltalán nem gondolom így. "Párizs álláspontja szerint Magyarország nem tartja tiszteletben az Európai Unióban érvényes szabad kereskedelmi szabályokat és bünteti a francia vállalatokat." Éppen ezért a francia külügyminisztérium honlapján ez olvasható:  "Bekérettük Magyarország párizsi nagykövetét a külügyminisztériumba, hogy kifejezzük aggodalmunkat azon piaci feltételeket illetően, amelyeket a magyar hatóságok teremtettek a külföldi befektetőknek, többszöri törvénymódosításokat követően, s amelyek francia vállalatokat is érintenek, elsősorban az étkezési utalványok ágazatában". Úgy gondolom, hogy minden szentnek kormánynak maga felé hajlik a keze. Kétlem, hogy a francia kormány ne a saját vállalatait preferálná a külföldiekkel szemben, ha az nagy bevételre tesz szert, s így az állam is jól jár vele. Sarkozynek nem tetszik, hogy több milliárd euro- s bevételtől esik el országa. Nekem pedig nem tetszik magyarként ( nem  nagymagyarként, "csak" magyarként), hogy országa eddig is rengetegen profitált belőlünk. Mérhetetlen adókedvezményeket kapott- magyar vállalatok kárára-, és GDP- jét gyarapítottuk ezzel. Nem kicsit. Nagyon. Piacot nyithattak felénk vagy ahogy ők látják, a balkán felé. És most, hogy a Cheque Déjeuner, a Sodexo és az Edenrend (Ticket) hátrányba került az Erzsébet utalvánnyal szemben, máris problémás lett a dolog. Máris támadásnak vélik a lépést és ellenlépést fontolgatnak.

Korábbi posztjaimból kitűnhet, hogy nem vagyok kormánypárti. Sőt, továbbmegyek, egyik párt sem nyerte el szimpátiámat. De ez a fajta agresszív fellépés, amelyet egy cafeteria- rendszer átalakítása után egy tulajdonképpen semmi-köze-hozzá kormány tesz, arcátlan húzás. Írom ezt azoknak tükrében, hogy ezen legnépszerűbb (francia) utalványok mellett Magyarországon jelen van a Posta Paletta, Puebla is (céges, saját utalványokat ne számítsuk most ide), melyek magyar "termékek" és eleddig nem hallottam arról, hogy ezen utalványok bármilyen megkülönböztetésben részesülnének az Erzsébet utalványhoz hasonlóan. 

Röviden tehát: a francia oldal félti a több éve tartó biztos euró- milliós forrását és háborog, mint a tenger. Ugyanakkor biztosra veszem, hogy Sarkozy kiharcolja előbb- utóbb Brüsszelben, hogy számukra pozitív legyen a felülvizsgálat elbírálása. És a legsajnálatosabb az, hogy az Uniót "sértő" lépéseket sokkal hamarabb meg kellett volna lépni- hogy bizonyos szinten tekintélyünk legyen. A mostani állapotok szerint viszont minden úgy jön le Brüsszelben, hogy nacionalista húzás. Pedig nem. Egyszerűen csak magunkat segítenénk, nem másokat. Vagy ahogy fentebb utaltam rá: minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Szólj hozzá!

Címkék: politika francia kormány erzsébet utalvány


A bejegyzés trackback címe:

https://pottyosgulu.blog.hu/api/trackback/id/tr824369803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása